Nagyerdei Terep Maraton 2021

VERSENYKIÍRÁS

NAGYERDEI TEREP MARATON
FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON

Ahol a futó és a futás van a középpontban!


 1. A verseny időpontja: 2021. szeptember 12-én, vasárnap
 2. Rendező: Szín-Kép Reklám és Grafikai Stúdió, Debreceni Nagyerdő Sportkör. A DNS elnöke Garda Árpád. A rendezőbizottság elnöke: Varga Imre; Információ: 06 (52) 536-570, e-mail: verseny@nagyerdeimaraton.hu
 3. Rajt/Cél helyszíne:
  Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészetének központja
  (Debrecen, Kartács utca 25.)
 4. Rajt időpontja:
  • 09:00 maraton;
  • 09:30 fél maraton;
  • 10:00 negyed maraton
 5. Pálya talaja, táv és szint idők: az útvonal változó minőségű erdei út, homok, fekete föld.
  • maraton: 42,36 km, szintidő 5 óra
  • fél maraton: 21,18 km, szintidő 2 óra 50 perc
  • negyed maraton: 9,61 km szintidő 1 óra 20 perc
  • rendészeti és katasztrófavédelmi kategória minden felnőtt távon

  Az 1,2 km és 2,4 km-s gyermek futóversenyt a Tündérkör Alapítvánnyal közösen rendezzük, Ezekre a távokra a https://tunderkoralapitvany.hu/termek/bt-6-tunderfutas-regisztracio/ felületen tudtok nevezni.

 6. Nevezés: 2021. szeptember 05-én éjfélig kizárólag a nagyerdeimaraton.hu oldalon. A rajtban helyszíni nevezésre nincs mód!

 7. Figyelem! A számlaszám megváltozott! A versenyre történő nevezés a nevezési díj OTP BANK: 11738008-20014191 számla számra történő befizetésével válik érvényessé. A számla tulajdonosa: Debreceni Nagyerdő SPORTKÖR. A megjegyzés rovatba kérjük beírni a nevezett versenyző nevét és a nevezés visszaigazolásakor kapott azonosító NTM kódot! Akinek a nevezési díja nem érkezik meg a nevezési zárlat végéig, a rendezőség számlájára, annak a nevezése érvénytelen!
  A negyed maratonon 14 év alatti, a fél maratonon 16 év alatti, a maratonon 18 év alatti versenyző nem indulhat! A gyermek futóversenyen 1.2 km-es távon 8 éves korig, 2.4 km-es távon 9-13 éves korosztály indulhat.

  A verseny minden távján kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategória (külön női és férfi) kerül megrendezésre. A kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategóriában nevező versenyzők automatikusan az adott táv abszolút versenyében is szerepelnek. A rendészeti kategóriában indulhat bármely rendészeti szerv és fegyveres testület munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Rendészeti kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni. A Katasztrófavédelmi kategóriában indulhat bármely hivatásos katasztrófavédelmi szerv munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Katasztrófavédelmi kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni.

 8. Nevezési díjak:
  maraton 6 000 Ft,
  fél maraton 4 000 Ft,
  negyed maraton 3 500 Ft.

  A póló rendelés opcionális. Mindegyik távon igényelhető logózott technikai póló 1800 Ft/db áron. Verseny utáni vagy helyszíni rendelés esetén 2200 a póló ára.
  Igény esetén a nevezési díjról számlát adunk. Nevezéskor a megjegyzés rovatba kérjük megadni a számlázási nevet és címet! A számlát a rajtban, a rajtcsomag felvételekor vagy a célba érkezés után lehet átvenni a rendezőségtől.
 9. A nevezési díj tartalmazza (maraton, fél maraton, negyed maraton):
  • rajtcsomagot. Benne: rajtszámot rajta a chippel, energia szeletet vagy zselét, útvonal leírást, pályarajzot igény esetén logózott technikai pólót,
  • valamennyi távon befutó emlékérem,
  • letölthető PDF formátumú oklevelet,
  • frissítést:
   - negyed maraton 1, Ellátmány: víz és izotóniás ital.
   - fél maraton 3, maraton 7, Ellátmány: banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, magnézium és kalcium tabletta). Műanyag poharat biztosítunk a frissítő pontokon.
  • a célban tészta party és ásványvíz
  • öltözési és tisztálkodási lehetőséget, masszázst a rajt-cél területen
  • orvosi ellátást a pálya teljes hosszán OMSZ
  • minden táv résztvevőinek elektronikus, úgynevezett chipes időmérést. A chip a rajtszámra van ragasztva.
  Gyermek táv résztvevőinek kézi időmérést, rajtszámot, befutó érmet, letölthető PDF formátumú oklevelet biztosítunk.
 10. Rajtcsomag átvétel: a verseny napján a rajtban 7.30-tól, 9.30-ig.
 11. Lemondás, átnevezés: 2021. szeptember 5-ig lehet a részvételt írásban lemondani, ebben az esetben a már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk vagy más nevére átírjuk. Esetleg a nevezést a következő versenyre jóváírjuk.
  2021. szeptember 5. után sem lemondani, sem a jövő évi versenyre átírni, sem más személy részére átadni nem lehet a nevezést!
 12. Útvonal: Végig jelölve, szalagozva és táblázva!
 13. Figyelmeztetés: Mivel a verseny többször is keresztezz közutat, ezért különös figyelemmel – a KRESZ szabályainak betartása mellett – haladjunk át azokon! A rendezőség igyekszik Polgárőrökkel és rendőrökkel segíteni az áthaladást!
 14. Frissítő pontok:
  • negyed maratoni távon 5,08 km-nél, víz és izotóniás ital,
  • fél maratoni távon: 5,08 km-nél, 10,80 km-nél és 15,60 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium-, kalciumtabletta).
  • maratoni távon 6,30 km-nél, 11,30 km-nél és 18,35 km-nél és 18,35 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium és kalcium tabletta).
 15. Eredményhirdetés és értékelés tervezett időpontjai:
  • Negyed maraton:12 órakor
  • Fél maraton: 12 óra 30-kor
  • Maraton: 14 órakor
  Távonként az első három helyezett nőnek és férfinak érem és oklevél jutalom.
 16. Ellenőrzés: A rendezőség a verseny útvonalán bárhol ellenőrizheti a versenyzők áthaladását. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos! Ellenőrzőpont kihagyása versenyből való kizárással jár. A versenyen való részvétel feltétele a rajtszám viselése. Minden versenyzőnek a verseny ideje alatt a ruházat elülső részén, jól láthatóan kell viselnie a rajtszámot. Annak letakarása, módosítása tilos!
 17. Környezetvédelem. A verseny többnyire természetvédelmi területen halad. Ezért megkérünk minden kedves versenyzőt, hogy a műanyag poharat, az energia zselé tasakját és a többi számára már felesleges csomagolóanyagot a frissítő vagy ellenőrző pontokon elhelyezett tárolókba dobja ki! Vigyázzunk az erdő tisztaságára!
 18. Egyéb Mivel mind a három távon bőségesen lesz frissítés, a futók autós, motoros, kerékpáros, gyalogos kísérése felesleges, ezért ezt a rendezőség megtiltja! A futók személyes frissítést és segítséget kizárólag a frissítő, ellenőrző pontokon kaphatnak! Kutyával, macskával, más háziállattal indulni tilos. A verseny közbeni zenehallgatás akár mind a két füllel engedélyezett.
 19. Felelősség. Minden versenyző a saját felelősségére vesz részt a versenyen. Tudomásul veszi, hogy a verseny során elszenvedett sérülésekért, balesetekért a rendezőséggel szemben sem anyagi, sem erkölcsi kártérítésre nem tart igényt! A nevezési díj befizetésével a versenykiírásban foglaltakat elfogadja.

Minden indulónak sportszerű versenyzést és élményekben gazdag futást kíván a Rendezőség!

Pályaleírás, útvonal részletezése

NEGYER MARATON ÚTVONAL:
Miután elrajtoltunk a NYÍRERDŐ központjából, közvetlenül jobbra fordulunk a szomszéd PARK Hotel aszfaltútjára és az ingatlanon átfutva a hátsó kapun jutunk ki a lovardás földútra és kis balos után a sárga jelzésen találjuk magunkat. Ezen 900 m-t futunk és jobbra fordulunk egy szintén jól futható útra. Ezen is közel 1 km-t futunk ekkor az AUGUSZTA mögött vagyunk. A második faiskola kerítésénél veszünk egy balost és 2,2 km hosszan futunk egyenesen, közben keresztezzük a TEVA ipari vágányt. Az NTM már járt erre csak akkor szemből. Amikor a végére érünk, enyhén jobbra kanyarodunk, követve az út vonalvezetését. 5,25 km-nél balra fordulunk egy keskenyebb erdei útra itt tábla jelzés lesz. 500 méter után keresztezzük a sárga sáv jelzést és itt válik el jobbra a maraton és negyedmaraton mezőnye. 5,80 km-nél közös a FRISSÍTÓ PONT! Mi maradunk az egyenesesen és közel 1,5 km-t futunk az erdei úton. A vaddisznók kicsit összetúrták a talaját, ezért nézzetek a lábatok elé. Hamarosan jelzés a fákon és bekanyarodunk a fák közé és irány a homok sánc! A sok sík futás után igazi felüdülés lesz. Ennek gerincén kis balos és a túloldalon jobbra le. Itt jelzést követve haladunk. Hamarosan elérünk egy magaslest. Remélem a futókra nem lőnek a vadászok! Az út végén jobbra követjük a nyomvonalat és hamarosan kiérünk az erdőből. Kicsit csalános ez a rész. Bocsánat! Mi azonnal balra fordulunk az ipari vágány felé és azon átfutva ismét balra fordulunk egy homokos útra. Már csak 1,8 km a célig. Jobbra kis kertek, felettünk a nagyfeszültségű vezetékek, balra az erdő, ipari vágánnyal. Ettől 600 méter után elköszönünk és jobbra futunk az erdőbe. Nagyon szép erdei út, fekete földes, jól futható. 500 méter után jelzés a fákon mi letérünk balra egy keskeny útra és táblákat, jelzéseket követve futunk tovább. Hamarosan a Kartács utca küldő részével párhuzamosan futunk. Az erdőből kiérve kicsit jobbra fordulunk, majd balra és a Kartács utcán 400 méter után elérjük a CÉL-t 9,61 km! Mindenkinek gratulálunk a sikeres teljesítéshez!

MARATON ÉS FÉLMARATON ÚTVONAL:
Miután elrajtoltunk a NYÍRERDŐ központjából, közvetlenül jobbra fordulunk a szomszéd PARK Hotel aszfaltútjára és az ingatlanon átfutva a hátsó kapun jutunk ki a lovardás földútra és kis balos után a sárga jelzésen találjuk magunkat. Ezen 900 m-t futunk és jobbra fordulunk egy szintén jól futható útra. Ezen is közel 1 km-t futunk ekkor az AUGUSZTA mögött vagyunk. A második faiskola kerítésénél veszünk egy balost és 2,2 km hosszan futunk egyenesen, közben keresztezzük a TEVA ipari vágányt. Az NTM már járt erre csak akkor szemből. Amikor a végére érünk, enyhén jobbra kanyarodunk, követve az út vonalvezetését. 5,25 km-nél balra fordulunk egy keskenyebb erdei útra itt tábla jelzés lesz. 500 méter után keresztezzük a sárga sáv jelzést és itt válik el jobbra a maraton és negyedmaraton mezőnye. 5,80 km-nél közös a FRISSÍTÓ PONT! Mi jobbra fordulunk a sárga sáv jelzésen haladunk, ami néhol mély homokos. Szemben a fák közé vezet az utunk, figyeljétek a jelzéseket!! A vadátjárót egy szokatlan irányból közelítjük meg. Erre felérve (6,60km) jobbra fordulunk és az alján követjük jobbra a zajvédő kerítést 1 km hosszan, majd balra fordulunk az erdőbe. Jobbra tanya. NINCS KUTYA! Itt balos irányt veszünk egy kavicsos jól futható útra. 500 méter után betérünk a fák közé a fakitermelés előtt mert az utat bedolgozták a gépek. Itt táblák lesznek a fákon és egy mélyebb árkon kelünk át. A fák között egy szuper kis titkos útra érünk ezen 600 métert haladunk és megint kavicsos, köves útra érünk a Monostorira. 200 méter után a fák között illetve tarvágásnál feltűnik az OJEKTUM! (Szalacsi bácsi után szabadon.) Mi balra futunk tovább jelzést, táblát figyelve. Innentől könnyű dolgunk van mert 1,5 km hosszan csak egyenesen futunk változó talajú úton. Jobbra egy tarvágás, majd balra faiskola. Ez után jelzést követve mi balra fordulunk 800 méter után az Alsó-Józsa végére a „delta” kereszteződéshez érünk. Itt lesz a második frissítő pont 10,80 km-nél. Jobbra tartunk és ez lesz a versenyünk legszebb szakasza. Nagyon szép erdő részén futunk több mint 1 km hosszan, majd itt tábla jelzést figyelve egy keskenyebb útra térünk balra. Ezen jelzéseket figyelve futunk, mert lesz egy rét jobbról, mi itt balra haladunk és 250 méter múlva egy szép tanya. ITT SINCS KUTYA! De van pad és szalonna sütő hely. Lehet pihenni aki nem siet a célba. Jobbra megkerüljük és haladunk a táblákat és festéseket követve. Ha jók voltunk hamarosan kiérünk a sárga sáv jelzésre és 14,70 km-nél megérkezünk Alsó-Józsára. A „főutcáján” 500 métert futunk. Figyeljetek a gépjármű forgalomra! 15 km-nél a 3. frissítő pont. Tankoljatok fel, mert a célig már nem lesz lehetőség. Innen végig egyenesen futunk a sárga sáv jelzésen a vadátjáróig 2 km hosszan. Ne utáljatok, de kissé homokos a talaj! A vadátjárón átkelve egyenesen jelzést követve hamarosan beérünk az erdőbe kissé keskeny útra, de jól futható. 18 km van a lábunkban. Megérkeztek a negyed maratonosok balról. Innem ismét együtt megyünk. Balra fordulunk táblát, festést követve és közel 500 m-t futunk az erdei úton. A vaddisznók kicsit összetúrták a talaját, ezért nézzetek a lábatok elé. Hamarosan jelzés a fákon és bekanyarodunk a fák közé és irány a homok sánc (18,35 km)! A sok sík futás után igazi felüdülés lesz. Ennek gerincén kis balos és a túloldalon jobbra le. Itt jelzést követve haladunk. Hamarosan elérünk egy magaslest. Remélem a futókra nem lőnek a vadászok! Az út végén jobbra követjük a nyomvonalat és hamarosan kiérünk az erdőből. Kicsit csalános ez a rész. Bocsánat! Mi azonnal balra fordulunk az ipari vágány felé(19,25 km) és azon átfutva ismét balra fordulunk egy homokos útra. Jobbra kis kertek, felettünk a nagyfeszültségű vezetékek, balra az erdő, ipari vágánnyal. Ettől 600 méter után elköszönünk és jobbra futunk az erdőbe. Nagyon szép erdei út, fekete földes, jól futható. 500 méter után jelzés a fákon mi letérünk balra egy keskeny útra és táblákat, jelzéseket követve futunk tovább. Hamarosan a Kartács utca küldő részével párhuzamosan futunk. Az erdőből kiérve kicsit jobbra fordulunk, majd balra és a Kartács utcán 400 méter után elérjük a CÉL-t 21,18 km! Mindenkinek gratulálunk a sikeres teljesítéshez! A maratoni táv kétszer a félmaraton. Plusz frissítés a cél előtti fordítónál.Figyelem: az útvonal még csak egy tervezet! A változás jogát fenntartjuk.

Útvonal térkép, PDF formátumban - 3.3 MB (>>>letöltés<<<)