Nagyerdei Terep Maraton 2021

VERSENYKIÍRÁS

NAGYERDEI TEREP MARATON
FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON

Ahol a futó és a futás van a középpontban!


 1. A verseny időpontja: 2021. szeptember 12-én, vasárnap
 2. Rendező: Szín-Kép Reklám és Grafikai Stúdió, Debreceni Nagyerdő Sportkör. A DNS elnöke Garda Árpád. A rendezőbizottság elnöke: Varga Imre; Információ: 06 (52) 536-570, e-mail: verseny@nagyerdeimaraton.hu
 3. Rajt/Cél helyszíne: Nagyerdei Stadion Rendezvénytér, Debrecen, Nagyerdei Park 12.
 4. Rajt időpontja:
  • 09:00 maraton;
  • 10:00 fél maraton;
  • 10:10 negyed maraton
 5. Pálya talaja, táv és szint idők: az útvonal változó minőségű erdei út, homok, fekete föld.
  • maraton: 42,22 km, szintidő 5 óra
  • fél maraton: 21,11 km, szintidő 2 óra 50 perc
  • negyed maraton: 10,43 km szintidő 1 óra 20 perc
  • rendészeti és katasztrófavédelmi kategória minden felnőtt távon

  Az 1,2 km és 2,4 km-s gyermek futóversenyt a Tündérkör Alapítvánnyal közösen rendezzük, Ezekre a távokra a https://tunderkoralapitvany.hu/termek/bt-6-tunderfutas-regisztracio/ felületen tudtok nevezni.

 6. Nevezés: 2021. szeptember 03-én éjfélig kizárólag a nagyerdeimaraton.hu oldalon. A rajtban helyszíni nevezésre nincs mód!

 7. Figyelem! A számlaszám megváltozott! A versenyre történő nevezés a nevezési díj OTP BANK: 11738008-20014191 számla számra történő befizetésével válik érvényessé. A számla tulajdonosa: Debreceni Nagyerdő SPORTKÖR. A megjegyzés rovatba kérjük beírni a nevezett versenyző nevét és a nevezés visszaigazolásakor kapott azonosító NTM kódot! Akinek a nevezési díja nem érkezik meg a nevezési zárlat végéig, a rendezőség számlájára, annak a nevezése érvénytelen!
  A negyed maratonon 14 év alatti, a fél maratonon 16 év alatti, a maratonon 18 év alatti versenyző nem indulhat! A gyermek futóversenyen 1.2 km-es távon 8 éves korig, 2.4 km-es távon 9-13 éves korosztály indulhat.

  A verseny minden távján kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategória (külön női és férfi) kerül megrendezésre. A kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategóriában nevező versenyzők automatikusan az adott táv abszolút versenyében is szerepelnek. A rendészeti kategóriában indulhat bármely rendészeti szerv és fegyveres testület munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Rendészeti kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni. A Katasztrófavédelmi kategóriában indulhat bármely hivatásos katasztrófavédelmi szerv munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Katasztrófavédelmi kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni.

 8. Nevezési díjak:
  maraton 6 000 Ft,
  fél maraton 4 000 Ft,
  negyed maraton 3 500 Ft.

  A póló rendelés opcionális. Mindegyik távon igényelhető logózott technikai póló 1800 Ft/db áron. Verseny utáni vagy helyszíni rendelés esetén 2200 a póló ára.
  Igény esetén a nevezési díjról számlát adunk. Nevezéskor a megjegyzés rovatba kérjük megadni a számlázási nevet és címet! A számlát a rajtban, a rajtcsomag felvételekor vagy a célba érkezés után lehet átvenni a rendezőségtől.
 9. A nevezési díj tartalmazza (maraton, fél maraton, negyed maraton):
  • rajtcsomagot. Benne: rajtszámot rajta a chippel, energia szeletet vagy zselét, útvonal leírást, pályarajzot igény esetén logózott technikai pólót,
  • valamennyi távon befutó emlékérem,
  • letölthető PDF formátumú oklevelet,
  • frissítést:
   - negyed maraton 1, Ellátmány: víz és izotóniás ital.
   - fél maraton 3, maraton 7, Ellátmány: banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, magnézium és kalcium tabletta). Műanyag poharat biztosítunk a frissítő pontokon.
  • a célban tészta party és ásványvíz
  • öltözési és tisztálkodási lehetőséget, masszázst a rajt-cél területen
  • orvosi ellátást a pálya teljes hosszán OMSZ
  • minden táv résztvevőinek elektronikus, úgynevezett chipes időmérést. A chip a rajtszámra van ragasztva.
  Gyermek táv résztvevőinek kézi időmérést, rajtszámot, befutó érmet, letölthető PDF formátumú oklevelet biztosítunk.
 10. Rajtcsomag átvétel: a verseny napján a rajtban 7.30-tól, 9.30-ig.
 11. Lemondás, átnevezés: 2021. szeptember 3-ig lehet a részvételt írásban lemondani, ebben az esetben a már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk vagy más nevére átírjuk. Esetleg a nevezést a következő versenyre jóváírjuk.
  2021. szeptember 3. után sem lemondani, sem a jövő évi versenyre átírni, sem más személy részére átadni nem lehet a nevezést!
 12. Útvonal: Végig jelölve, szalagozva és táblázva!
 13. Figyelmeztetés: Mivel a verseny többször is keresztezz közutat, ezért különös figyelemmel – a KRESZ szabályainak betartása mellett – haladjunk át azokon! A rendezőség igyekszik Polgárőrökkel és rendőrökkel segíteni az áthaladást!
 14. Frissítő pontok:
  • negyed maratoni távon 4,38 km-nél, víz és izotóniás ital,
  • fél maratoni távon: 4,38 km-nél, 9,70 km-nél és 14,30 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium-, kalciumtabletta).
  • maratoni távon 6,30 km-nél, 11,30 km-nél és 18,35 km-nél és 21,13 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium és kalcium tabletta).
 15. Eredményhirdetés és értékelés tervezett időpontjai:
  • Negyed maraton:12 órakor
  • Fél maraton: 12 óra 30-kor
  • Maraton: 14 órakor
  Távonként az első három helyezett nőnek és férfinak érem és oklevél jutalom.
 16. Ellenőrzés: A rendezőség a verseny útvonalán bárhol ellenőrizheti a versenyzők áthaladását. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos! Ellenőrzőpont kihagyása versenyből való kizárással jár. A versenyen való részvétel feltétele a rajtszám viselése. Minden versenyzőnek a verseny ideje alatt a ruházat elülső részén, jól láthatóan kell viselnie a rajtszámot. Annak letakarása, módosítása tilos!
 17. Környezetvédelem. A verseny többnyire természetvédelmi területen halad. Ezért megkérünk minden kedves versenyzőt, hogy a műanyag poharat, az energia zselé tasakját és a többi számára már felesleges csomagolóanyagot a frissítő vagy ellenőrző pontokon elhelyezett tárolókba dobja ki! Vigyázzunk az erdő tisztaságára!
 18. Egyéb Mivel mind a három távon bőségesen lesz frissítés, a futók autós, motoros, kerékpáros, gyalogos kísérése felesleges, ezért ezt a rendezőség megtiltja! A futók személyes frissítést és segítséget kizárólag a frissítő, ellenőrző pontokon kaphatnak! Kutyával, macskával, más háziállattal indulni tilos. A verseny közbeni zenehallgatás akár mind a két füllel engedélyezett.
 19. Felelősség. Minden versenyző a saját felelősségére vesz részt a versenyen. Tudomásul veszi, hogy a verseny során elszenvedett sérülésekért, balesetekért a rendezőséggel szemben sem anyagi, sem erkölcsi kártérítésre nem tart igényt! A nevezési díj befizetésével a versenykiírásban foglaltakat elfogadja.

Minden indulónak sportszerű versenyzést és élményekben gazdag futást kíván a Rendezőség!

Pályaleírás, útvonal részletezése

NEGYER MARATON ÚTVONAL (10,43 km):
A stadion utáni rajtot követően rendőri biztosítás mellett átfutunk a Nagyerdei körúton és bemelegítés gyanánt a szociális otthon mögötti dombon kelünk át és egyenesen futunk a Benczúr Gyula utcáig, ahol balra fordulunk a TEVA kerítés mellett. A Pallagi úti kereszteződésen ismét rendőrök és polgárőrök segítik a biztonságos átkelést. A teniszpályák után jelzésnél jobbra bekanyarodunk az erdőbe szalagozást követve, hamarosan a piros kereszt turistajelzésen haladunk és az első nagy kereszteződésben balra fordulunk és ezen 300 m hosszan futunk, majd a kerítés után jobbra fordulunk. Hosszan egyenesen át a nagyfeszültség alatt a TEVA ipari vágányokon át és közel 2 km hosszan egyenesen a jelzett úton. Idáig együtt haladt mind a 3 táv. Majd mi jobbra fordulunk a „nagy tölgynél” a sárga kereszt turistajelzésre 3,65 km-nél. Ezen haladunk egyenesen, közben az első kereszteződésnél becsatlakozik jobbról a piros kereszt turistajelzés is. Tovább egyenesen és keresztezzük a Pallagi utat és még mindig tovább egyenesen. Itt már csak a piros kereszt turistajelzésen a tarvágás után az első kereszteződésig ahol balra fordulunk és a szalagozást, valamint az út vonalvezetését követve 6,05 kilométerrel a hátunk mögött megérkezünk a frissítő pontra. Innen hosszan egyenesen át a nagyfeszültség alatt a temető kerítéséig 8,80 km-nél tartunk, ahol jobbra fordulunk, átfutunk az Oxigén kupa célján (innen már csak 1,5 km a cél) tovább egyenesen a homokos dombra, majd annak aljánál egy balos. Egyenesen tovább, keresztezzük a Benczúr Gyula utat, be a keskeny kis úton az erdőbe, majd jobbra fordulunk a salakos útra. MÁR csak 500 MÉTER a CÉL! A Vízművek hátsó kerítése mellett futunk, majd annak közepénél tábla figyelmeztet balra fordulunk és a volt Nagyerdei Camping előtt itt már aszfalton futva meglátjuk a Nagyerdei Stadiont, a Célt! Mindenkinek gratulálunk, aki sikeresen teljesítette a negyed maratoni távot!

MARATON ÉS FÉLMARATON ÚTVONAL (42,20 km és 21,10 km):
A stadion utáni rajtot követően rendőri biztosítás mellett átfutunk a Nagyerdei körúton és bemelegítés gyanánt a szociális otthon mögötti dombon kelünk át és egyenesen futunk a Benczúr Gyula utcáig, ahol balra fordulunk a TEVA kerítés mellett. A Pallagi úti kereszteződésen ismét rendőrök és polgárőrök segítik a biztonságos átkelést. A teniszpályák után jelzésnél jobbra bekanyarodunk az erdőbe szalagozást követve, hamarosan a piros kereszt turistajelzésen haladunk és az első nagy kereszteződésben balra fordulunk és ezen 300 m hosszan futunk, majd a kerítés után jobbra fordulunk. Hosszan egyenesen át a nagyfeszültség alatt a TEVA ipari vágányokon át, és közel 2 km hosszan egyenesen a jelzett úton, Idáig együtt haladt mind a 3 táv. Majd mi balra fordulunk a „nagy tölgynél” a sárga kereszt turistajelzésre 3,65 km-nél. Kb. 800 métert futunk ezen egyenesen, majd hamarosan jobbra fordulunk a sárga turistajelzésre. Az erdőből kiérve szemben a cserjés szélén meglátjuk a táblákat, amelyek utunkat jelzik. Itt jelzéseket követve a vadátjáró lábánál találjuk magunkat, arra balról felfutunk és jobbra tartunk. Innentől kezdve haladunk a sárga jelzésen és 2 km múlva megérkezünk az első frissítő pontra a régi fatelepi útnál, a Szordosi és a Csukáséri út kereszteződésében 6,30 km van mögöttünk. Ha jól belakmároztunk a finomságokból 600 méter után egy kis „aszfaltozás” következik Alsó-Józsa főutcáján fél kilométer hosszan és ezután ismét az erdőben találjuk magunkat még mindig a sárga jelzésen. De 200 méter után jobbra fordulunk a táblajelzésnél, majd 50 méter után balra és ismét jobbra. Ha nem szédültünk bele a kanyargásba jobbról egy szép kis tanyához érünk. NINCS KUTYA! De van pad és szalonnasütő hely. Lehet pihenni annak, aki nem siet. Ezután balra fordulunk a hatalmas tölgyfák között futunk amíg 250 méter múlva szemből nem látunk tarvágást. Itt mi jobbra fordulunk és 1,5 km hosszan haladunk egy nagyon jól futható erdei úton. Nagyobb jobbos kanyarban jelzést követve mi folytatjuk utunkat szembe egy nehezen észrevehető úton. Kb. 1 km-re van tőlünk balra Bodaszőlő település. Rövid ideig maradunk ezen majd 150 méter után jobbra fordulva kiérünk egy széles öreg tölgyfákkal szegélyezett erdei útra. Ez lesz a versenyünk legszebb szakasza. Nagyon szép erdő részén futunk több mint 1 km hosszan majdnem egyenesen, amikor jelzést követve balra fordulunk alig észrevehető útra. Ezen lesz a 2. frissítőpontunk 11,40 km-nél. Evés-ivás után haladunk tovább egyenesen és 800 méter után egy széles homokos útra érünk, ahol jobbra fordulunk. Ezen mi 500 métert egyenesen futunk, amíg egy nagy kereszteződéshez érünk, szemből hatalmas tarvágás. Akik már futottak nálunk azoknak ismerős lehet ez a rész. Itt balra fordulunk, homokos hullámvasút következik. A végén van a 354-es számú elkerülő út. Itt rendőri segítséggel átkelünk és nem sokkal az aszfaltút végén (jobbról a gokart pálya) mi balra fordulunk egy földútra. Eső esetén sáros, csúszós rész, nem túl romantikus!! Ezen 200 métert futunk, majd jelzést figyelve jobbra térünk, majd megint balra. Erdei úton futunk egyenesen nem túl sokáig, majd egy jobbost veszünk és nyíl egyenesen megyünk tovább Pallag felé és megérkezünk az új lakóövezetbe. Az út végén balra fordulunk, kő zúzalékos útra és 200 méter után jelzésnél jobbra haladunk tovább. 500 méter után elérjük a Pallagi utat, szemben a LOKI Akadémiával. Az úttest jobb oldalán maradunk és 300 méter után balra fordulunk a Manninger Gusztáv utcába 15,73 km-nél. Itt polgárőr segíti a haladást. A csili-vili házak között futunk egyenesen 600 métert, de szemben már látjuk az erdőt. A betonút végén a birsalmafák mellet elfutva megint az erdőben vagyunk!! Egy keskeny ösvényen szalagozást és jelzést követve elérjük a harmadik frissítő pontot 16,70 km-nél, ahonnan már csak 4,50 km a cél. Innen együtt halad a célig mind a 3 táv. 2,7 km hosszan egyenesen át a nagyfeszültség alatt a temető kerítéséig, ahol jobbra fordulunk, átfutunk az Oxigén kupa célján (innen már csak 1,5 km a cél) tovább egyenesen a homokos dombra, majd annak aljánál egy balos. Egyenesen tovább, keresztezzük a Benczúr Gyula utat, be a keskeny kis úton az erdőbe, majd jobbra fordulunk a salakos útra. MÁR csak 500 MÉTER a CÉL! A Vízművek hátsó kerítése mellett futunk, majd annak közepénél tábla figyelmeztet balra fordulunk és a volt Nagyerdei Camping előtt már aszfalton elfutva meglátjuk a stadiont a Célt! Mindenkinek gratulálunk, aki sikeresen teljesítette a fél maratoni távot!

A maratoni táv útvonala megegyezik a félmaratoni távval, csak azt kétszer teljesítik. A célba nem kell befutni, a szociális otthon mögötti domb aljánál lesz külön frissítő pont és a fordító.Figyelem: az útvonal még csak egy tervezet! A változás jogát fenntartjuk.

Útvonal térkép, PDF formátumban - 3.3 MB (>>>letöltés<<<)