Nagyerdei Terep Maraton 2018

VERSENYKIÍRÁS

NAGYERDEI TEREP MARATON
FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON

Ahol a futó és a futás van a középpontban!


 1. A verseny időpontja: 2018. szeptember 16-án, vasárnap
 2. Rendező: Szín-Kép Reklám és Grafikai Stúdió, Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület. A rendezőbizottság elnöke: Varga Imre; DHSE szakosztály vezető: Garda Árpád. Információ: 06 (52) 536-570, e-mail: verseny@nagyerdeimaraton.hu
 3. Rajt/Cél helyszíne: Nagyerdei Stadion, 4032 Debrecen, Nagyerdei Park 12.
 4. Rajt időpontja:
  • 09:30 maraton;
  • 09:40 gyermek futóverseny;
  • 10:00 fél maraton;
  • 10:10 negyed maraton
 5. Pálya talaja, táv és szint idők: az útvonal változó minőségű erdei út, homok, fekete föld.
  • maraton: 41,94 km, szintidő 5 óra 30 perc
  • fél maraton: 20,97 km, szintidő 2 óra 50 perc
  • negyed maraton: 10,68 km szintidő 1 óra 20 óra
  • rendészeti és katasztrófavédelmi kategória minden felnőtt távon
  • gyermek futóverseny 1,2 km és 2,4 km
 6. Nevezés: 2018. szeptember 3-én éjfélig kizárólag a nagyerdeimaraton.hu oldalon. A rajtban helyszíni nevezésre nincs mód!

  A versenyre történő nevezés a nevezési díj Hajdú Takarék: 60600084-10023727 számla számra történő befizetésével válik érvényessé. A számla tulajdonosa: Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület. A megjegyzés rovatba kérjük beírni a nevezett versenyző nevét és a nevezés visszaigazolásakor kapott azonosító NTM kódot! Akinek a nevezési díja nem érkezik meg a nevezési zárlat végéig, a rendezőség számlájára, annak a nevezése érvénytelen!
  A negyed maratonon 14 év alatti, a fél maratonon 16 év alatti, a maratonon 18 év alatti versenyző nem indulhat! A gyermek futóversenyen 1.2 km-es távon 8 éves korig, 2.4 km-es távon 9-13 éves korosztály indulhat.

  A verseny minden távján kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategória (külön női és férfi) kerül megrendezésre. A kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategóriában nevező versenyzők automatikusan az adott táv abszolút versenyében is szerepelnek. A rendészeti kategóriában indulhat bármely rendészeti szerv és fegyveres testület munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Rendészeti kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni. A Katasztrófavédelmi kategóriában indulhat bármely hivatásos katasztrófavédelmi szerv munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Katasztrófavédelmi kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni.

 7. Nevezési díjak:
  maraton 4 400 Ft,
  fél maraton 3 000 Ft,
  negyed maraton 2 500 Ft.
  gyermek 1.2 és 2.4 km távok nevezési díj 500 Ft / fő.

  A póló rendelés opcionális. Mindegyik távon igényelhető logózott technikai póló 1800 Ft/db áron. Verseny utáni vagy helyszíni rendelés esetén 2200 a póló ára.
  Igény esetén a nevezési díjról számlát adunk. Nevezéskor a megjegyzés rovatba kérjük megadni a számlázási nevet és címet! A számlát a rajtban, a rajtcsomag felvételekor vagy a célba érkezés után lehet átvenni a rendezőségtől.
 8. A nevezési díj tartalmazza (maraton, fél maraton, negyed maraton):
  • rajtcsomagot. Benne: rajtszámot rajta a chippel, energia szeletet vagy zselét, útvonal leírást, pályarajzot igény esetén logózott technikai pólót,
  • valamennyi távon befutó emlékérem,
  • letölthető PDF formátumú oklevelet,
  • frissítést:
   - negyed maraton 1, Ellátmány: víz és izotóniás ital.
   - fél maraton 3, maraton 7, Ellátmány: banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, magnézium és kalcium tabletta). Műanyag poharat biztosítunk a frissítő pontokon.
  • a célban tészta party és ásványvíz
  • öltözési és tisztálkodási lehetőséget, masszázst a rajt-cél területen
  • orvosi ellátást a pálya teljes hosszán
  • minden táv résztvevőinek elektronikus, úgynevezett chipes időmérést. A chip a rajtszámra van ragasztva.
  Gyermek táv résztvevőinek kézi időmérést, rajtszámot, befutó érmet, letölthető PDF formátumú oklevelet biztosítunk.
 9. Rajtcsomag átvétel: a verseny napján a rajtban 7.30-tól, 9.30-ig.
 10. Lemondás, átnevezés: 2018. április 17-ig lehet a részvételt írásban lemondani, ebben az esetben a már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk vagy más nevére átírjuk. Esetleg a nevezést a következő versenyre jóváírjuk.
  2018. április 17. után sem lemondani, sem a jövő évi versenyre átírni, sem más személy részére átadni nem lehet a nevezést!
 11. Útvonal: Végig jelölve, szalagozva és táblázva!
 12. Figyelmeztetés: Mivel a verseny többször is keresztezz közutat, ezért különös figyelemmel – a KRESZ szabályainak betartása mellett – haladjunk át azokon! A rendezőség igyekszik Polgárőrökkel és rendőrökkel segíteni az áthaladást!
 13. Frissítő pontok:
  • negyed maratoni távon 4,60 km-nél, víz és izotóniás ital,
  • fél maratoni távon: 4,60 km-nél, 11,50 km-nél és 16,30 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium-, kalciumtabletta).
  • maratoni távon 4,60 km-nél, 11,50 km-nél és 16,30 km-nél és 21 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium és kalcium tabletta).
 14. Eredményhirdetés és értékelés tervezett időpontjai:
  • Gyermek futóverseny 10,30 órakor
  • Negyed maraton: 11 óra 30-kor
  • Fél maraton: 12 óra 30-kor
  • Maraton: 14 órakor
  Távonként az első három helyezett nőnek és férfinak érem és oklevél jutalom.
 15. Ellenőrzés: A rendezőség a verseny útvonalán bárhol ellenőrizheti a versenyzők áthaladását. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos! Ellenőrzőpont kihagyása versenyből való kizárással jár. A versenyen való részvétel feltétele a rajtszám viselése. Minden versenyzőnek a verseny ideje alatt a ruházat elülső részén, jól láthatóan kell viselnie a rajtszámot. Annak letakarása, módosítása tilos!
 16. Környezetvédelem. A verseny többnyire természetvédelmi területen halad. Ezért megkérünk minden kedves versenyzőt, hogy a műanyag poharat, az energia zselé tasakját és a többi számára már felesleges csomagolóanyagot a frissítő vagy ellenőrző pontokon elhelyezett tárolókba dobja ki! Vigyázzunk az erdő tisztaságára!
 17. Egyéb Mivel mind a három távon bőségesen lesz frissítés, a futók autós, motoros, kerékpáros, gyalogos kísérése felesleges, ezért ezt a rendezőség megtiltja! A futók személyes frissítést és segítséget kizárólag a frissítő, ellenőrző pontokon kaphatnak! Kutyával, macskával, más háziállattal indulni tilos. A verseny közbeni zenehallgatás akár mind a két füllel engedélyezett.
 18. Felelősség. Minden versenyző a saját felelősségére vesz részt a versenyen. Tudomásul veszi, hogy a verseny során elszenvedett sérülésekért, balesetekért a rendezőséggel szemben sem anyagi, sem erkölcsi kártérítésre nem tart igényt! A nevezési díj befizetésével a versenykiírásban foglaltakat elfogadja.

Minden indulónak sportszerű versenyzést és élményekben gazdag futást kíván a Rendezőség!

Pályaleírás, útvonal részletezése

Mind a három táv útvonala közel azonos a tavaly őszivel, főleg erdészeti utakon, turista útvonalakon halad a mezőny, csak most fordított irányban.

Maraton, fél maraton:
Rajt a Nagyerdei Mind a 3 táv versenyzői a rajt után egyenesen futnak a volt Nagyerdei Kemping előtt az aszfaltozott úton a Vízművek hátsó kerítéséig, ahol jobbra fordulnak, majd a kerítés végénél balra. Keresztezik a Benczúr Gyula utcát és tovább futnak egyenesen az első széles erdei útig, itt jobbra és ezen egészen a köztemető hátsó kerítéséig, pontosabban még mellette (Oxigén Kupa rajt-cél központ) és 200 méter után balra fordul mind a 3 táv és végig, hosszan egyenesen futnak Pallagig, ahol is az első frissítőpont lesz 4,6 kilométernél. Itt szétválik a három táv. Maraton, fél maraton jobbra fordul, majd 50 méter után balra egy keskeny ösvényre és ennek végén beér Pallag településre a „luxus lakóparkba”. Jobbra Dohánykert utca, balra Tornay Béla utca, megint balra Hanga utca. Ezen egészen a Pallagi útig futnak, ahol jobbra fordul a mezőny a LOKI Akadémiánál, majd balra az utolsó háznál és az új épülő lakópark kő zúzalékos útján halad kb. 600 métert. Az út végén jobbra fordul a Fekete István utcára, majd kb. 500 méter után visszatér az erdőbe, ahol balra kanyarodnak egy jól futható homokos útra. Hosszan majdnem egyenesen Bocskaikert - Monostordűlő Erdő utca érintésével egészen az elkerülő út zajvédő faláig. Ennek árnyékában a kő zúzalékos úton 1,2 km és hamarosan elérik a rendőrökkel, polgárőrökkel biztosított átjárót. Itt már egyenes Alsó-Józsáig futnak kb. 1,5 km homokos „hullámvasút”, Majdnem a házaknál egy balos kanyar után a második frissítőpont 11,50km-nél vár a futókra a Csúcs utca 7 számnál. Ezen az utcán mennek tovább egy kis balos kitérővel egészen a Monostor erdei útig ahol jobbos forduló és volt Polgári Védelmi bázis után balra fordul a mezőny. Majd kb. 600 méter után jobbra az első széles dózer úton. Ezen 1 km után kiérnek a sárga sáv turistajelzésre, balra fordulnak és a 354-es számú elkerülő út vadátjáróján átkelnek. Innen tovább egy mély homokos úton egyenesen vissza az erdőbe. Majd egy éles jobbos, jól futható erdei úton kb. 1 km. Innen egy szalagokkal, táblával jelzett csapáson bekanyarodnak a futók a fák közé. Ez nem út, ezért nagyon kell figyelni a jelzéseket!!! Majd a fák között fel a homok sáncra. Ennek túloldalán jobbos és jelzést követve a nagyfeszültség alatt a Kartács utca végéhez érnek, itt várja őket a harmadik frissítőpont 16,30km. Innen egy szép széles jól futható úton majd kb. 500 m után balra lekanyarodva egyenesen futnak az Auguszta mögött, - balról megérkezik a negyed maratoni táv mezőnye-, a piros kereszt turistajelzésig, ahol jobbra fordul mind a 3 táv és ezen egészen a Pallagi útig futnak majd ott balra és el a teniszpályák előtt. Rendőrök és Polgárőrök segítik a biztonságos átjutást a TEVA kereszteződésen egyenesen a Benczúr Gyula utcára, amiről jobbra fordulnak a futók a Vízművek szolgálati házai mellett és a szociális otthon mögött, a dombot kikerülve vagy akár azon átfutva máris visszaérnek a stadionhoz. A maratoni táv résztvevői a fenti kört kétszer teszik meg.

Negyed maraton:
Mind a 3 táv versenyzői a rajt után egyenesen futnak a volt Nagyerdei Kemping előtt az aszfaltozott úton a Vízművek hátsó kerítéséig, ahol jobbra fordulnak, majd a kerítés végénél balra. Keresztezik a Benczúr Gyula utcát és tovább futnak egyenesen az első széles erdei útig, itt jobbra és ezen egészen a köztemető hátsó kerítéséig, pontosabban még mellette (Oxigén Kupa rajt-cél központ) és 200 méter után balra fordul mind a 3 táv és végig, hosszan egyenesen futnak Pallagig, ahol is az első frissítőpont lesz 4,6 kilométernél. Itt szétválik a három táv. A Pallagi frissítő után balra fordul a negyed maraton mezőny és a piros turistajelzésen halad, majd arról letér a piros kereszt jelzésre, ezen egyenesen keresztezik a Pallagi utat és futnak tovább egyenesen, majd széles homokos erdei úthoz érnek a „nagy tölgy fánál” ott balra. Ezen a széles úton végig, végig 1,5 km hosszan. Keresztezve a TEVA ipari vágányát a nagyfeszültség alatt, majd innen kb 300 méter után elérik az út végét. Jobbról érkezik a maraton és a fél maratoni táv mezőnye, velük haladnak tovább balra ismét a piros kereszt turista jelzésig, ahol mind a 3 táv jobbra fordul és ezen egészen a Pallagi útig futnak majd ott balra és el a teniszpályák előtt. Rendőrök és Polgárőrök segítik a biztonságos átjutást a TEVA kereszteződésen egyenesen a Benczúr Gyula utcára, amiről jobbra fordulnak a futók a Vízművek szolgálati házai mellett és a szociális otthon mögött, a dombot kikerülve vagy akár azon átfutva máris visszaérnek a stadionhoz.


Letölthető pályaadatok:Eredeti méretű kép - 1.04 MB (>>>letöltés<<<)

Útvonal térkép, PDF forátumban - 600 KB (>>>letöltés<<<)