Nagyerdei Terep Maraton 2016

VERSENYKIÍRÁS

NAGYERDEI TEREP MARATON
FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON

Ahol a futó és a futás van a középpontban!


 1. A verseny időpontja: 2017. szeptember 17-én, vasárnap
 2. Rendező: Szín-Kép Reklám és Grafikai Stúdió, Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület. A rendezőbizottság elnöke: Varga Imre Információ: 06 (52) 536-570; e-mail: verseny@nagyerdeimaraton.hu
 3. Rajt/Cél helyszíne: Nagyerdei Stadion, 4032 Debrecen, Nagyerdei Park 12.
 4. Rajt időpontja: 09:30 maraton; 09:40 gyermek futóverseny; 10:00 fél maraton; 10:10 negyed maraton.
 5. Pálya talaja, táv és szint idők: az útvonal változó minőségű erdei út, homok, fekete föld.
  • maraton: 42,14 km, szintidő 5 óra 30 perc
  • fél maraton: 21,07 km, szintidő 2 óra 50 perc
  • negyed maraton: 10 km szintidő 1 óra 20 óra
  • rendészeti és katasztrófavédelmi kategória minden távon
  • gyermek futóverseny 1,2 km és 2,4 km
 6. Nevezés: 2017. szeptember 6-án éjfélig kizárólag a nagyerdeimaraton.hu oldalon. A rajtban helyszíni nevezésre nincs mód!

  A versenyre történő nevezés a nevezési díj Hajdú Takarék: 60600084-10023727 számla számra történő befizetésével válik érvényessé. A számla tulajdonosa: Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület. A megjegyzés rovatba kérjük beírni a nevezéskor kapott azonosító kódot! Akinek a nevezési díja nem érkezik meg a nevezési zárlat végéig, a rendezőség számlájára, annak a nevezése érvénytelen!
  A negyed maratonon 14 év alatti, a fél maratonon 16 év alatti, a maratonon 18 év alatti versenyző nem indulhat! A gyermek futóversenyen 1.2 km-es távon 8 éves korig, 2.4 km-es távon 9-13 éves korosztály indulhat.

  A verseny minden távján kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategória (külön női és férfi) kerül megrendezésre. A kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategóriában nevező versenyzők automatikusan az adott táv abszolút versenyében is szerepelnek. A rendészeti kategóriában indulhat bármely rendészeti szerv és fegyveres testület munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Rendészeti kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni. A Katasztrófavédelmi kategóriában indulhat bármely hivatásos katasztrófavédelmi szerv munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Katasztrófavédelmi kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni.

 7. Nevezési díjak:
  maraton 4 400 Ft,
  fél maraton 3 000 Ft,
  negyed maraton 2 500 Ft.
  A gyermek futóversenyre a nevezési díj 500 Ft / fő.

  Mindegyik távon kérhető hosszú ujjú logózott technikai póló 1800 Ft/db áron. Verseny utáni vagy helyszíni rendelés esetén 2200 Ft a póló ára.
  Igény esetén a nevezési díjról számlát adunk. Nevezéskor a megjegyzés rovatba kérjük megadni a számlázási nevet és címet! A számlát a rajtban, a rajtcsomag felvételekor lehet átvenni.
 8. A nevezési díj tartalmazza (maraton, fél maraton, negyed maraton):
  • rajtszámot,
  • rajtcsomagot, igény esetén logózott technikai pólót,
  • valamennyi távon befutó emlékérem,
  • útvonal leírást, pályarajzot,
  • letölthető PDF formátumú oklevelet,
  • frissítést:
   - negyed maraton 1, Ellátmány: víz és izotóniás ital.
   - fél maraton 3, maraton 7, Ellátmány: banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, magnézium és kalcium tabletta). Műanyag poharat biztosítunk a frissítő pontokon.
  • a célban tészta party és ásványvíz
  • öltözési és tisztálkodási lehetőséget, masszázst a rajt-cél területen
  • orvosi ellátást a pálya teljes hosszán
  • minden táv résztvevőinek elektronikus, úgynevezett chipes időmérést. A chip a rajtszámra van ragasztva.
  Gyermek táv résztvevőinek kézi időmérést, rajtszámot, befutó érmet, letölthető PDF formátumú oklevelet biztosítunk.
 9. Rajtcsomag átvétel: a verseny napján a rajtban 7.30-tól, 9.30-ig.
 10. Lemondás, átnevezés: 2017. szeptember 6-ig lehet a részvételt írásban lemondani, ebben az esetben a már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk vagy más nevére átírjuk. Vagy a nevezést a jövő évi versenyre jóváírjuk.
  2017. szeptember 6. után sem lemondani, sem a jövő évi versenyre átírni, sem más személy részére átadni nem lehet a nevezést!
 11. Útvonal: Végig jelölve, szalagozva és táblázva! Részletesen HAMAROSAN!
 12. Figyelmeztetés: Mivel a verseny többször is keresztezz közutat, ezért különös figyelemmel – a KRESZ szabályainak betartása mellett – haladjunk át azokon! A rendezőség igyekszik Polgárőrökkel és rendőrökkel segíteni az áthaladást!
 13. Frissítő pontok: negyed maratoni távon 6,10 km-nél, víz és izotóniás ital, - fél maratoni távon: 6,10 km-nél, 12,20 km-nél és 17,80 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, magnézium-, kalciumtabletta).- maratoni távon 6,10 km-nél, 12,20 km-nél és 17,80 km-nél és 21 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, magnézium és kalcium tabletta)
 14. Eredményhirdetés és értékelés tervezett időpontjai:
  • Gyermek futóverseny 10,30 órakor
  • Negyed maraton: 11 óra 30-kor
  • Fél maraton: 12 óra 30-kor
  • Maraton: 14 órakor
  Távonként az első három helyezett nőnek és férfinak érem és oklevél jutalom.
 15. Ellenőrzés: A rendezőség a verseny útvonalán bárhol ellenőrizheti a versenyzők áthaladását. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos! Ellenőrzőpont kihagyása versenyből való kizárással jár. A versenyen való részvétel feltétele a rajtszám viselése. Minden versenyzőnek a verseny ideje alatt a ruházat elülső részén, jól láthatóan kell viselnie a rajtszámot. Annak letakarása, módosítása tilos!
 16. Környezetvédelem. A verseny többnyire természetvédelmi területen halad. Ezért megkérünk minden kedves versenyzőt, hogy a műanyag poharat, az energia zselé tasakját és a többi számára már felesleges csomagolóanyagot a frissítő vagy ellenőrző pontokon elhelyezett tárolókba dobja ki! Vigyázzunk az erdő tisztaságára!
 17. Egyéb Mivel mind a három távon bőségesen lesz frissítés, a futók autós, motoros, kerékpáros, gyalogos kísérése felesleges, ezért ezt a rendezőség megtiltja! A futók személyes frissítést és segítséget kizárólag a frissítő, ellenőrző pontokon kaphatnak! Kutyával, macskával, más háziállattal indulni tilos. A verseny közbeni zenehallgatás akár mind a két füllel engedélyezett.
 18. Felelősség. Minden versenyző a saját felelősségére vesz részt a versenyen. Tudomásul veszi, hogy a verseny során elszenvedett sérülésekért, balesetekért a rendezőséggel szemben sem anyagi, sem erkölcsi kártérítésre nem tart igényt! A nevezési díj befizetésével a versenykiírásban foglaltakat elfogadja.

Minden indulónak sportszerű versenyzést és élményekben gazdag futást kíván a Rendezőség!

Pályaleírás, útvonal részletezése

Negyed maraton:
Rajt a Nagyerdei Stadion, szociális otthon mögött Ördög dombra fel (opcionális), Benczúr Gyula úton balra, keresztezzük a Pallagi utat, a teniszpályák után jelzett úton jobbra, be az erdőbe szalagozást követve a piros kereszt turistajelzésen és az első nagy kereszteződésben balra és ezen 500 m hosszan, majd jobbra a kerítés után és hosszan egyenesen át a nagyfeszültség alatt a TEVA ipari vágányokon át, 1,5 km hosszan egyenesen a jelzett úton, majd jobbra a nagy tölgynél, Sokáig egyenesen a sárga turistajelzésen. Keresztezzük a Pallagi utat és még mindig tovább egyenesen itt már a piros kereszt turistajelzésen a második kereszteződésig ahol balra fordulunk és a szalagozást, valamit az út vonalvezetését követve 6,22 kilométerrel a hátunk mögött megérkezünk a frissítő pontra. Innen hosszan egyenesen át a nagyfeszültség alatt a temető kerítéséig, ahol jobbra fordulunk, átfutunk az Oxigén kupa célján (innen csak 1,5 km a cél) tovább egyenesen a homokos dombra, majd annak aljánál egy balos. Egyenesen tovább, keresztezzük a Benczúr Gyula utat, be a keskeny kis úton az erdőbe, majd jobbra fordulunk a salakos útra. MÁR csak 500 MÉTER a CÉL! A Vízművek hátsó kerítése mellett futunk, majd annak közepénél tábla figyelmeztet ballra fordulunk és a volt Nagyerdei Camping előtt elfutva meglátjuk a Nagyerdei Stadiont a Célt! Mindenkinek gratulálunk aki teljesítette a negyed maratoni távot!

Fél maraton:
Rajt a Nagyerdei Stadion, szociális otthon mögött Ördög dombra fel (opcionális), Benczúr Gyula úton balra, keresztezzük a Pallagi utat, a teniszpályák után jelzett úton jobbra, be az erdőbe szalagozást követve a piros kereszt turistajelzésen és az első nagy kereszteződésben balra és ezen kb. 1,5 km hosszan végig a régi sárga turistajelzésig, itt jobbra és rögtön balra. Jelzést követve kiérünk a Kartács utca legvégére, egy széles erdészeti útra, ami kivisz a nagyfeszültség alatt a TEVA ipari vágány mellett az egyes frissítő pontra Nyulas 4,3 km. Frissítés után jobbra fordulunk a széles útra és ezen futunk majd 500 méter után bemegyünk az erdőbe. Szalagozást követve elérjük a hosszú homoksáncot amit megmászunk, majd a túloldalon a fák között jelzést figyelve jobbra kimegyünk egy szép erdei útra. Ezen kb 1 km-t futunk és balra fordulunk a táblát. jelzést követve. Hamarosan elérjük a vadátjárót. Ezen átfutva jobbra és az aljánál sárga sávjelzésen maradva balra fordulunk. Széles homokos erdei úton futunk kb. 1 km-et és a tarvágás után táblát figyelve jobbra fordulunk és ezen az úton is kb.1 hosszan futunk majd táblát és szalagozást figyelve balra fordulunk egy széles útra. Ez ismét nagyon jól futható, ezen egészen Alsó-Józsáig megyünk. Jobbra fordulunk a köves útra, elfutunk a régi Polgári Védelem bázis előtt és kb. 500 méter után erős balos következik. Ezen megyünk egészen a tanyáig, ahol remélhetőleg nincsenek szabadon a kutyák. Ha mégis akkor gyors sprint! Jelzést követve balról kerüljük, megérkeztünk Józsára, itt jobbra fordulunk és a széles homokos úton balról nekünk a Józsai házak elérjük a Csúcs utca 7 szám előtti kettes frissítő pontot 9,50 kilométernél. Itt figyeljetek!! A pont után közvetlenül megyünk be az erdőbe egy keskeny ösvényen, ami nagyon szép, csak nehezen látható.Van egy kidőlt fa, lábra vigyázni! Amikor innen kiértünk jön a nehéz rész, kb. 1,5 km hosszan homokos hullámvasút. A végén van a 354-es számú elkerülő út. Itt rendőri segítséggel átkelünk és a kerítés után azonnal balra fordulunk a kő zúzalékos útra. Ezen 1 kilométert futunk a nem túl romantikus zajvédő fal árnyékában és jelzést figyelve jobbra betérünk az erdőbe. Homokos erdei úton futunk egyenesen sokáig, majd balos és jobbos mígnem Bocskaikert-Monostordűlőn találjuk magunkat. Utolsó utca, utolsó háznál szemben az út és a nyárfáson nyíl egyenesen megyünk tovább. A végén enyhe jobbos és haladunk tovább Pallag felé. Amikor véget ér az erdő (sajnos tarvágás miatt nagy gaz van) jobbra fordulunk az új lakóparkba és ismét egy kis kő zúzalékos út következik. Ha valaki megszomjazott bal oldalon van vízvételi lehetőség az út bal oldalán a gazban egy nehezen észrevehető csapból. Figyeljétek a jelzést, mert pár száz méter után balra fordulunk és elérjük a Pallagi utat a LOKI Akadémiánál. Itt polgárőr segíti a haladást az úton vagy az útszélén a fűben futhatunk, majd a busz fordulónál balra fordulunk és pár száz méter után jobbra a másik lakóparkba. Itt a csilivili házak között először balra majd az út végén jobbra fordulunk. Amint ez is véget ért ismét balos és a birsalmafák mellet elfutva megint az erdőben vagyunk egy keskeny ösvényen. Szalagozást és jelzést követve elérjük a harmadik frissítő pontot, ahonnan már csak 4,46 km a cél. Innen hosszan egyenesen át a nagyfeszültség alatt a temető kerítéséig, ahol jobbra fordulunk, átfutunk az Oxigén kupa célján (innen csak 1,5 km a cél) tovább egyenesen a homokos dombra, majd annak aljánál egy balos. Egyenesen tovább, keresztezzük a Benczúr Gyula utat, be a keskeny kis úton az erdőbe, majd jobbra fordulunk a salakos útra. MÁR csak 500 MÉTER a CÉL! A Vízművek hátsó kerítése mellett futunk, majd annak közepénél tábla figyelmeztet balra fordulunk és a volt Nagyerdei Camping előtt elfutva meglátjuk a stadiont a Célt! Mindenkinek gratulálunk, aki teljesítette a fél maratoni távot!

Maraton:
A maratoni táv útvonala megegyezik a fél maratonival, csak azt kétszer kell teljesíteni! Mindenkinek gratulálunk aki teljesítette a maratoni távot!

Gyermek futóverseny:
Rajt a Nagyerdei Stadion, a szociális otthon mögött az Ördög domb mellett a Vízművek kerítéséig, ott jobbra a kerítés mellett egészen a táblajelzésig, ott újra jobbra, Nagyerdei Camping, Nagyerdei Stadion, Cél!

Figyelmeztetés:
Mivel a verseny többször is keresztezz közutat, ezért különös figyelemmel – a KRESZ szabályainak betartása mellett – haladjunk át azokon! A rendezőség igyekszik Polgárőrökkel és rendőrökkel segíteni az áthaladást!

Letölthető pályaadatok:Eredeti méretű kép - 6.2 MB (>>>letöltés<<<)
Útvonal térkép, PDF forátumban - 600 KB (>>>letöltés<<<)