Nagyerdei Terep Maraton 2021

VERSENYKIÍRÁS

NAGYERDEI TEREP MARATON
FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON

Ahol a futó és a futás van a középpontban!


 1. A verseny időpontja: 2024. április 28-án, vasárnap
 2. Rendező: Debreceni Nagyerdő Sportkör, elnöke Garda Árpád, Információ: 06 (30) 218-3217, e-mail: verseny@nagyerdeimaraton.hu
 3. Rajt/Cél helyszíne:
  Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészetének a központja
  (Debrecen, Kartács utca 25.)
 4. Rajt időpontja:
  • 09:00 maraton;
  • 09:30 gyermek futóverseny 1,2 km és 2,4 km;
  • 10:00 fél maraton;
  • 10:10 negyed maraton
 5. Pálya talaja, táv és szint idők: az útvonal változó minőségű erdei út, homok, fekete föld.
  • maraton: 42,36 km, szintidő 5 óra
  • fél maraton: 21,18 km, szintidő 2 óra 50 perc
  • negyed maraton: 10,21 km szintidő 1 óra 20 perc
  • gyermek távok: 1,2 km és 2,4 km
  • rendészeti és katasztrófavédelmi kategória minden felnőtt távon
 6. Nevezés: 2024. április 21-én éjfélig kizárólag a nagyerdeimaraton.hu oldalon. A rajtban helyszíni nevezésre nincs mód!

 7. Figyelem! A számlaszám megváltozott! A versenyre történő nevezés a nevezési díj OTP BANK: 11738008-20014191 számla számra történő befizetésével válik érvényessé. A számla tulajdonosa: Debreceni Nagyerdő Sportkör. A megjegyzés rovatba kérjük beírni a nevezett versenyző nevét és a nevezés visszaigazolásakor kapott azonosító NTM kódot! Akinek a nevezési díja nem érkezik meg a nevezési zárlat végéig, a rendezőség számlájára, annak a nevezése érvénytelen!
  A negyed maratonon 14 év alatti, a fél maratonon 16 év alatti, a maratonon 18 év alatti versenyző nem indulhat! A gyermek futóversenyen 1.2 km-es távon 8 éves korig, 2.4 km-es távon 9-13 éves korosztály indulhat.

  A verseny minden távján kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategória (külön női és férfi) kerül megrendezésre. A kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategóriában nevező versenyzők automatikusan az adott táv abszolút versenyében is szerepelnek. A rendészeti kategóriában indulhat bármely rendészeti szerv és fegyveres testület munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Rendészeti kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni. A Katasztrófavédelmi kategóriában indulhat bármely hivatásos katasztrófavédelmi szerv munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Katasztrófavédelmi kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni.

 8. Nevezési díjak:
  maraton 8 800 Ft,
  fél maraton 6 800 Ft,
  negyed maraton 5 800 Ft.
  gyermek távok (1,2 km és 2,4 km ): 3 000 Ft.

  A póló rendelés opcionális. Mindegyik távon igényelhető logózott technikai póló 3200 Ft/db áron. Verseny utáni vagy helyszíni rendelés esetén 3800 a póló ára.
  Igény esetén a nevezési díjról számlát adunk. Nevezéskor a megjegyzés rovatba kérjük megadni a számlázási nevet és címet! A számlát a rajtban, a rajtcsomag felvételekor vagy a célba érkezés után lehet átvenni a rendezőségtől.
 9. A nevezési díj tartalmazza (maraton, fél maraton, negyed maraton):
  • rajtcsomagot. Benne: rajtszámot rajta a chippel, energia szeletet vagy zselét, útvonal leírást, pályarajzot igény esetén logózott technikai pólót,
  • valamennyi távon befutó emlékérem,
  • letölthető PDF formátumú oklevelet,
  • frissítést:
   - negyed maraton 1, Ellátmány: víz és izotóniás ital.
   - fél maraton 3, maraton 7, Ellátmány: banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, magnézium és kalcium tabletta). Műanyag poharat biztosítunk a frissítő pontokon.
  • a célban tészta party és ásványvíz
  • öltözési és tisztálkodási lehetőséget, masszázst a rajt-cél területen
  • orvosi ellátást a pálya teljes hosszán OMSZ
  • minden táv résztvevőinek elektronikus, úgynevezett chipes időmérést. A chip a rajtszámra van ragasztva.
 10. Rajtcsomag átvétel: a verseny napján a rajtban 7.30-tól, 9.30-ig. Mindenki csak a saját rajtcsomagját veheti fel.Mindenki csak a saját rajtcsomagját veheti fel. A rajtcsomag átvételkor fényképes igazolvánnyal (vezetői engedély, útlevél) kell igazolni magát a versenyzőnek. Gyermekek esetén ezt a szülőknek kell megtenniük. Szóval ne küldd a Nagyit, a postást, vagy random barátokat, hogy vegyék át helyetted, mert nem fogjuk kiadni nekik. A saját rajtcsomagodat, CSAK TE veheted át. Kérlek vedd komolyan.
 11. Lemondás, átnevezés: 2024. április 21-ig lehet a részvételt írásban lemondani, ebben az esetben a már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk vagy más nevére átírjuk. Esetleg a nevezést a következő versenyre jóváírjuk.
  2024. április 21. után sem lemondani, sem a jövő évi versenyre átírni, sem más személy részére átadni nem lehet a nevezést! EZ A GYERMEK NEVEZÉSEKNÉL IS ÉRVÉNYES!
 12. Útvonal: A verseny útvonala változó minőségű erdei út, homok, feketeföld. 500 méter aszfalt. Végig jelölve, szalagozva és táblázva!
 13. Figyelmeztetés: Mivel a verseny többször is keresztezz közutat, ezért különös figyelemmel – a KRESZ szabályainak betartása mellett – haladjunk át azokon! A rendezőség igyekszik polgárőrökkel és rendőrökkel segíteni a biztonságos áthaladást!
 14. Frissítő pontok:
  • Negyed maratoni távon 4,50 km-nél, víz és izotóniás ital.
  • Fél maratoni távon: 5,52 km-nél, 10,10 km-nél és 14,95 km-nél banán, alma, mazsola, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium-, kalciumtabletta).
  • Maratoni távon 5,52 km-nél, 10,10 km-nél és 14,95 km-nél és a célban a fordítónál banán, alma, mazsola, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium és kalcium tabletta).
 15. Eredményhirdetés és értékelés tervezett időpontjai:
  • Gsermek futóverseny: 10 óra 30-kor
  • Negyed maraton: 11 óra 30-kor
  • Fél maraton: 12 óra 30-kor
  • Maraton: 14 órakor
  Távonként az első három helyezett nőnek és férfinak érem és oklevél jutalom.
 16. Ellenőrzés: A rendezőség a verseny útvonalán bárhol ellenőrizheti a versenyzők áthaladását. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos! Ellenőrzőpont kihagyása versenyből való kizárással jár. A versenyen való részvétel feltétele a rajtszám viselése. Minden versenyzőnek a verseny ideje alatt a ruházat elülső részén, jól láthatóan kell viselnie a rajtszámot. Annak letakarása, módosítása tilos!
 17. Környezetvédelem. A verseny többnyire természetvédelmi területen halad. Ezért megkérünk minden kedves versenyzőt, hogy a műanyag poharat, az energia zselé tasakját és a többi számára már felesleges csomagolóanyagot a frissítő vagy ellenőrző pontokon elhelyezett tárolókba dobja ki! Vigyázzunk az erdő tisztaságára!
 18. Egyéb Mivel mind a három távon bőségesen lesz frissítés, a futók autós, motoros, kerékpáros, gyalogos kísérése felesleges, ezért ezt a rendezőség megtiltja! A futók személyes frissítést és segítséget kizárólag a frissítő, ellenőrző pontokon kaphatnak! Kutyával, macskával, más háziállattal indulni tilos. A verseny közbeni zenehallgatás akár mind a két füllel engedélyezett.
 19. Felelősség. Minden versenyző a saját felelősségére vesz részt a versenyen. Tudomásul veszi, hogy a verseny során elszenvedett sérülésekért, balesetekért a rendezőséggel szemben sem anyagi, sem erkölcsi kártérítésre nem tart igényt! A nevezési díj befizetésével a versenykiírásban foglaltakat elfogadja.

Minden indulónak sportszerű versenyzést és élményekben gazdag futást kíván a Rendezőség!

Pályaleírás, útvonal részletezése

NEGYER MARATON ÚTVONAL:
A pálya útvonala kisebb módosításokkal megegyezik a tavalyi versenyével, csak most fordított irányban kell teljesíteni. Utunk sokáig közös a félmaratonnal. Miután elrajtoltunk a NYÍRERDŐ központjából az aszfaltos úton futunk a bójákon belül kb 300 métert és a szalagozásnál (polgárőr is lesz) közvetlenül jobbra fordulunk S alakban. Az aszfaltos úttal párhuzamosan haladunk, de már bent az erdőben. Jelzést és az út vonalvezetését követve haladunk tovább egyenesen. Hamarosan kiérünk a fák közül (1,45 km), balra fordulunk és a nagyfeszültségű vezetékek alatt futunk, párhuzamosan a vasúti sínekkel. Amikor az út Y elágazik mi jobbra fordulunk és átkelünk az ipari vágányokon. Száraz időben egy jól futható, kissé köves úton haladunk tovább közel 100 métert, jobbról az erdő, balról szántóföld,.majd a jelzést követve jobbra bekanyarodunk az erdőbe egy széles dózerútra. Ezen az úton 800 métert megyünk, majd egy balos a jelzést követve és megint balra. Itt is kb 200 métert futunk és a tarvágás után jobbra fordulunk és nyílegyenesen.800 métert futunk. A jelzésnél balra fordulunk, kanyarodunk Amikor kiérünk az erdőből 4 km elköszönünk a fél-, és a maraton távtól és mi jobbra fordulunk. Jobbról fák, felettünk a vezetékek, nem messze balra az elkerülő út zajvédő fala. Közel 800 métert futunk egyenesen és frissíthetünk 4,80 km. Miután ettünk és ittunk tovább megyünk egyenesen egy drótkerítés mellett, de már bent a fák között. Itt kicsit kanyargós rész jön, de a táblák és a jelzések kivisznek minket egy széles erdei útra, ahol mi balra (5,40 km) fordulunk. Ez egy szuper jó hullámos erdészeti út és kb. 200 métert futunk egyenesen és az út végén jobbost veszünk. Itt 50 méter után ismét jobbost veszünk és kb. 500 métert haladunk egyenesen. Itt követjük az út vonalvezetését és enyhe balossal egy 2,25 km hosszú egyenes vár ránk. Keresztezzük az ipari vágányt, közben felettünk ismét a nagyfeszültségű vezeték. Ennek a szakasznak a végén jobbra (8,40 km) fordulunk, (az Auguszta mögött vagyunk) és közel 1 km-t futunk egyenesen. Hamarosan elérjük a sárga turistajelzést amin 1,40 km-t futunk miután balra kanyarodtunk. Ennek az útnak a végén érjük el a volt Park Hotel kerítését, ami mellett balra fordulunk a szalagozást követve, majd a kerítés mellet haladva jobbra vesszük az irányt, be a nyitott kapun. A volt hotel területén futunk a szalagok között és a nagy zöld kapun kiérve balra fordulunk, kiérünk a „fényre” és még 50 méter, elérjük a CÉL kaput 10,22 km! Mindenkinek gratulálunk a sikeres teljesítéshez!

MARATON ÉS FÉLMARATON ÚTVONAL:
A pálya útvonala kisebb módosításokkal megegyezik a tavalyi versenyével, csak most fordított irányban kell teljesíteni. Utunk sokáig közös a félmaratonnal. Miután elrajtoltunk a NYÍRERDŐ központjából az aszfaltos úton futunk a bójákon belül kb 300 métert és a szalagozásnál (polgárőr is lesz) közvetlenül jobbra fordulunk S alakban. Az aszfaltos úttal párhuzamosan haladunk, de már bent az erdőben. Jelzést és az út vonalvezetését követve haladunk tovább egyenesen. Hamarosan kiérünk a fák közül (1,45 km), balra fordulunk és a nagyfeszültségű vezetékek alatt futunk, párhuzamosan a vasúti sínekkel. Amikor az út Y elágazik mi jobbra fordulunk és átkelünk az ipari vágányokon. Száraz időben egy jól futható, kissé köves úton haladunk tovább közel 100 métert, jobbról az erdő, balról szántóföld,.majd a jelzést követve jobbra bekanyarodunk az erdőbe egy széles dózerútra. Ezen az úton 800 métert megyünk, majd egy balos a jelzést követve és megint balra. Itt is kb 200 métert futunk és a tarvágás után jobbra fordulunk és nyílegyenesen.800 métert futunk. A jelzésnél balra fordulunk, kanyarodunk Amikor kiérünk az erdőből 4 km elköszönünk a negyed maraton távtól Átfutunk a vadátjárón és balra tartva a sárga turistajelzésen futunk egyenesen egészen pontosan 1,41 km-t és elérjük a volt fatelepi utat (5,41 km), mostani nevén Szordosi utat, amit keresztezünk és tovább haladunk a Csukáséri úton 600 métert az első frissítő pontig 5,95 km. A településre beérve Alsójózsai utcán futunk tovább 650 métert aszfalton és az aszfaltozás után ismét az erdőben vagyunk. A sárga turistajelzésen haladunk tovább 200métert és jelzést követve jobbra fordulunk. Itt az út vonalvezetését követve kiérünk egy tarvágáshoz. Tavaly tavasszal itt még fák voltak! Jobbra fordulunk és egészen a volt erdészházig (7,06 km) futunk ahol balra vesszük az irányt és 300 méter múlva jobbra kanyarodunk. Innentől közel 1,77 km hosszan csak egyenesen futunk. Sajnos ennek a szakasznak a végén is tarvágás van, erdő pusztítás!!!! Ennek a szakasznak a végén, jelzést követve jobbra fordulunk széles vagy sáros vagy homokos erdészeti útra, amin kb 0,5 kilométert futunk és a bekerített faiskolánál balra kanyarodunk. Ez egy szép erdő rész, ami kárpótol a korábbi pusztítás látványért. Jobbra tartunk és kb. 800 métert futunk egyenesen és hamarosan elérjük a 2. frissítőpontot 10,86 km-nél. Miután ettünk, ittunk jobbra fordulunk és innentől csak egyenesen futunk kb. 2 kilométert. A szakasz végén jobbos kanyar (balra az ojektum maradéka) egy keményebb talajú útra érünk amin 500 méter után betérünk a fák közé balra egy keskeny útra. A lábunk elé nézve, de a jelzést követve haladunk ezen a romantikus szakaszon 600 méteren át és elérjük az árkot. Máris kint vagyunk egy kemény, kissé kavicsos úton, amin balra fordulunk és jelzést követve 500 métert futunk egy tanyáig (nincs kutya) ELŐTTE FORDULUNK jobbra és hamarosan az elkerülő vadkerítése mellett vagyunk. Ezen a kissé kő zúzalékos úton futunk közel 900 métert a vadátjáróig amire felfutunk és a segítők jelzik hol térünk be a fák közé balra a sárga turista jelzésre. Itt a jelzést követve kiérünk újra vezetékek alá és szemből megcélozzuk az erdőt. De mi itt balra fordulunk. Jobbról fák, felettünk a vezetékek, nem messze balra az elkerülő út zajvédő fala. Közel 400 métert futunk és frissíthetünk 15,87 km. Miután ettünk és ittunk tovább megyünk egyenesen, de már bent a fák között. Itt kicsit kanyargós rész jön, de a táblák és a jelzések kivisznek minket egy széles erdei útra, ahol mi balra fordulunk. Ez egy szuper jó hullámos erdészeti út és kb. 800 métert futunk egyenesen és az út végén jobbost veszünk. Itt 50 méter után ismét jobbost veszünk és kb. 500 métert haladunk egyenesen. Itt követjük az út vonalvezetését és enyhe balossal egy 2,2 km hosszú egyenes vár ránk. Keresztezzük az ipari vágányt, közben felettünk a nagyfeszültségű vezeték. Ennek a szakasznak a végén, (az Auguszta mögött vagyunk) és közel 1 km-t futunk egyenesen. Hamarosan elérjük a sárga turistajelzést amin 1,40 km-t futunk miután balra kanyarodtunk. Ennek az útnak a végén érjük el a volt Park Hotel kerítését, ami mellett balra fordulunk a szalagozást követve, majd a kerítés mellet haladva jobbra vesszük az irányt, be a nyitott kapun. A volt hotel területén futunk a szalagok között és a kapun kiérve balra fordulunk, kiérünk a „fényre” és még 50 méter elérjük a CÉL kaput 21,18 km. Mindenkinek gratulálunk a sikeres teljesítéshez! A maratonistáknak itt lesz egy plusz frissítőpont a nagy zöld vaskapunál és még egyszer teljesíteniük kell a félmaratoni távot.


Figyelem: az útvonal még csak egy tervezet! A változás jogát fenntartjuk.

Útvonal térkép, PDF formátumban - 1.72 MB (>>>letöltés<<<)