Nagyerdei Terep Maraton 2021
A VERSENYIG
MÉG HÁTRA VAN:
2024. április 28. | VASÁRNAP | 9.00
Térkép

HELYSZÍN:

Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészetének a központja
(Debrecen, Kartács utca 25.)

Nyírerdő Zrt.
Nyírerdő Zrt.

Partnerek

HERBAHÁZ Teljesítménytúrázók társasága

Kedves Futó Barátaink!


Szeretettel köszöntünk Titeket a rendező Debreceni Nagyerdő Sportkör és a Szín-Kép Reklám és Grafikai Stúdió nevében a NAGYERDEI TEREP MARATON honlapján.

Reméljük, hogy mindannyian jól vagytok és készen álltok a tavaszi Nagyerdei terep futásra!!

Rajt – Cél helyszínünk a mondhatjuk már megszokott NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének Központja, a Kartács utcán (Debrecen, Kartács utca 25.).

A rendezvényközpont lehetővé teszi, hogy az idei versenyünk is színvonalas hétvégi szórakozást nyújtson a futóknak és hozzátartozóiknak, kulturált és gyönyörű erdei környezetben.

Szeretnénk továbbra is családi programmá tenni a versenynapot az 1,2 és a 2,4 km-s gyermek futóversennyel és a megszokott játszósarokkal.

Az 1,2 km és 2,4 km-s gyermek futóversenyt a Tündérkör Alapítvánnyal közösen rendezzük, Ezekre a távokra a https://tunderkoralapitvany.hu/termek/bt-6-tunderfutas-regisztracio/ felületen tudtok nevezni.

Rajt – Cél új helyszínen:
NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének a központja; 4032 Debrecen, Kartács utca 25. (Doberdó utca kanyarban)

A rendezvényközpont lehetővé teszi, hogy az idei versenyek is színvonalas hétvégi szórakozást nyújtsanak a futóknak és hozzátartozóiknak, kulturált körülmények között. Szeretnénk családi programmá tenni a versenynapot a gyermek futóversennyel és a játszósarokkal.

A félmaraton (21,18 km) és a negyedmaratoni (9,61 km) táv is egy kőr. A maratoni táv kétszer a félmaratoni. Az útvonal választás célja, hogy az emberek megismerjék az erdő olyan részeit is, melyek távolabb vannak Debrecentől, ritkán látogatottak vagy talán még sohasem jártak arra. A mostani verseny vonalvezetése is elég izgalmas, hiszen a maratoni és a félmaratoni távok3 települést is érintenek, Pallag, Bodaszőlő és Alsó-Józsa.

A különböző távok versenyzői jól láthatóan végig jelzett, kiszalagozott és táblázott úton futhatnak. Az idén még több segítő lesz kint az erdőben a vadátjárónál, akik könnyebbé teszik a tájékozódást. A frissítőpontokon bőséges, változatos az ellátás a verseny sikeres teljesítéséhez. Az útvonal részletes leírása és térképe megtalálható a honlapunkon. A trekje letölthető a pályainfó menüpontból. Tehát május 8-n igazi terepfutás lesz a debreceni Nagyerdőben. Az előző évek versenyein megélt élmények, a tőletek kapott ötletek és a szervező társaimmal más versenyeken szerzett tapasztaltak alapján szeretnénk még versenyző centrikusabbá tenni a terep futóversenyt, mert továbbra is az eseményünk mottója:

„Ahol a futó és a futás van a középpontban!”. Az újdonságokról, hírekről a www.facebook.com/NagyerdeiTerepMaraton oldalon tájékozódhattok.

Mindenkinek jó felkészülést és a versenyeinken élményekben gazdag, sérülésektől mentes jó futást kívánunk!

Varga Imre
A szervező bizottság
elnöke
Garda Árpád
Egyesületi elnök DHS
elnöke